Gleccserjáró képzések

Glecsserképzés a Wildspitze megmászásával

 

Gleccserkurzus Pitztalban a Wildspitze (3768 m) megmászásával kezdöknek ( 4 nap).

 

 A gleccserjárás technikájának és taktikájának elsajátítása Ausztria második legmagasabb csúcsának a Wildspitze megmászásának lehetöségével.

 

Mont Blanc, Wallis,  Bernina, hegymászócélok végeláthatatlan listája, hacsak az alpesi veszélyek és a gleccserhasadékok nem lennének....

Mi megtanítunk mindenre, ami céljaid eléréséhz szükséges. A jól felszerelt Taschach menedékház remek lehetöséget biztosít elméleti oktatásunk számára. A közeli gleccseren elsajátíthatod a gleccsertúrázás minden technikai és taktikai elemét. A közeli 3000 méter feletti csúcsok megmászásával gyakorolhatod a gleccseren és elméletben megismert oktatási tartalmakat. Mindezt természetesen  egy nemzetközi diplomás hegyivezetö vezetésével.

 

1. nap

Találkozó 8:30kor a Pitztal gleccser parkolójában Mandarfenben. A felszerelés ellenörzése majd kényelmes túra a képzés bázisául szolgáló Taschach menedékházig (Taschachhaus 2434 m). Menet közben az oktatás elsö elemei, idöjárás, tájékozódás, gleccsermorfológia. A szállás elfoglalása és rövid pihenö után a kurzus napi programjainak rövid ismertetése. Ezt követöen képzés a következö témakörökben: felszerelés ismeret, csomók, kötéltechnika, bekötési módszerek a gleccseren, járás havon és firnen hágóvassal és hágóvas nélkül, kicsúszás megfékezése

Esti program : tájékozódás és túraspecifikus meteorológiai ismeretek (elmélet)


2. nap

Képzés gleccserkörnyezetben. Hágóvas használata ill. hágóvas technikák különbözö meredekségü firnen és jégen, fölfelé és lefelé menetben. A jégcsákány használatának különbözö formái és technikái. Fix pont hóban jégen(stand). Társmentés gleccserhasadékból különbözö technikákkal. Gleccsereken történö túrázás technikája és stratégiája. 

Esti program: Elsösegélynyújtás, obijektív veszélyek, a túratervezés alapelemei.


3. nap

Képzés gleccserkörnyezetben. A tanult ismeretek elmélyítése gyakorlatban. Mászás különbözö meredekségü firn ill. jéglejtökön. Standolás hóban jégben. Mászási startégiák. Önmentés gyakorlata gleccserhasadékból. Társmentés svájci metódussal (Flaschenzug). Térkép és iránytü használata gyakorlatban. Elsösegélynyújtás gleccseren, mentés riasztása, sérült ellátása.

Esti program: Túratervezés a viszonyoknak és a résztvevök kondíciójának tükrében a környezö 3000 méter feletti csúcsokra.

Opció: Wildspitze (ausztria második legmagasabb) csúcsának megmászása


4. nap

A résztvevök álltal tervezett túra kivitelezése. Visszaérkezés után közös ebéd a menedékházban, majd túra a parkolóig. A kurzus zárása, oklevelek kiosztása, majd egyéni hazautazás.

 

 

Idöpont :        2021.06.19 -2021.06.22

                                        2021.06.23-2021.06.26
                          

 

    

 

                        

 

 

 

 Àr :                  399 € / fö

 

 

 

 Inkluzív :

  • hegyivezetöi díj
  • szállásfoglalás

 

         Ingyenesen kölcsönözhetö felszerelés:

 

  • jégcsákány, beülö, hágóvas, sisak
  • egyéb gleccserfelszerelés

 

 Exkluzív :

 

  • utazás (egyénileg)
  • étkezés
  • szállás félpanzióval többágyas szobában (60€/ nap)
  • utas- és balesetbiztosítás
  • parkolási díj

 

 

 

 Létszám : min. 4 max. 6 fö

 

 

 Jelentkezési határidö: 6 héttel a túra kezdete elött

 

Elvárások

 

 

 

Kondíció:

Àltalános jó kondíció.

A Wildspitze megmászásához felmenet kb. 4-5 óra  1300 m szint. Össz túraterhelés 8-9 óra.Hétvégi gleccsertanfolyam

 

Hétvégi gleccsertanfolyam kezdöknek, avagy az elsö gleccsertúrám és 3000 méter feletti csúcsom.

 

 

Feltöltés alatt !